Nieuwe kopman van de VRT is een vrouw

Sandra De Preter (foto Johan Jacobs - Beeldwereld)Sandra De Preter wordt op 15 september de eerste vrouwelijke gedelegeerd bestuurder van de VRT, zo besliste de Vlaamse regering. “Het is aangenaam dat de juiste man op de juiste plaats een vrouw blijkt te zijn”, zegt Vlaams minister van Media Ingrid Lieten trots. Ingrid is altijd een voorvechtster geweest van gelijke kansen en kan met deze aanwerving de Vlaamse openbare omroep tot voorbeeld maken van een bedrijf zonder glazen plafond.

Maar ze benadrukt meteen dat ze voor de functie niet specifiek op zoek ging naar een vrouw, wel naar “de persoon met het juiste profiel”. 

Dat juiste profiel betekende een professional met voldoende managementervaring en inzicht in de media, maar bovenal met de moed om een mediabedrijf te leiden dat voortdurend in de kijker staat. Sandra De Preter past in dat plaatje dankzij een gedegen economische opleiding, jarenlange ervaring in de consumptiegoederensector en haar huidige functie als uitgeefdirecteur bij de mediagroep Sanoma. En ze heeft er duidelijk zin in: “De VRT is het mooiste mediabedrijf van Vlaanderen en het is een eer dat te mogen leiden. Als zo’n opportuniteit langskomt, kun je die niet laten liggen.”

zij-kant is natuurlijk enthousiast dat een vrouw eindelijk de kans krijgt het Huis van Vertrouwen te leiden. Al wordt het geen gemakkelijke taak, in onze snel evoluerende maatschappij en met een zware besparingsronde voor de deur. We hopen dan ook dat Sandra De Preter het glazen plafond glansrijk achter zich laat, zonder geconfronteerd te worden met de gevaren van het al even beruchte glazen klif.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.