Nieuwe alternatieve septemberverklaring

Een jaar na het overhandigen van de alternatieve septemberverklaring, maakt HART boven HARD de balans op en besluit: de bezorgdheid was terecht. Maandag stapt de burgerbeweging met een tweede alternatieve verklaring naar de Vlaamse bewindvoerders. zij-kant doet mee.

In september vorig jaar waren we er ook bij, toen HART boven HARD en het middenveld  de septemberverklaring overhandigden aan de toen nieuwe Vlaamse minister-president Geert Bourgeois. We vroegen een warme en sociale samenleving, met gelijke kansen voor iedereen. Er was wél een alternatief voor de rechtse besparingswind, zo zeiden we. Dit voorjaar stapten we nog mee met de Grote Parade, net als 20.000 anderen, om de tien hartenwensen kracht bij te zetten.

Tweede verklaring

Een jaar later kijken we aan tegen nog meer asociale maatregelen. Besparen op wat mensen verbindt, is nefast. Onze samenleving is méér waard. Het kan anders, vindt HART boven HARD nog steeds. Ze schreven een tweede alternatieve septemberverklaring, die op op 28 september wordt afgegeven aan de Vlaamse beleidsverantwoordelijken met een ‘reus’-achtige actie aan het Vlaams Parlement.

zij-kant zal er bij zijn! Kom je ook? Afspraak op maandag 28 september om 13.00 uur  aan de Congreszuil, Koningsstraat (Brussel).

 

 

Geplaatst in Nieuws, slider en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.