Nationale vrouwendag

Maandag is het weer zover! zij-kant staat paraat voor de 48ste nationale vrouwendag, dit jaar in Borgerhout. Aan onze tafel kan je terecht voor alle info en gesprekken rond gendergerelateerd geweld.

‘Samen feminist voor morgen’. Dat is het thema van de 48ste nationale vrouwendag, zoals elk jaar georganiseerd door Furia vzw, samen met lokale vrouwenorganisaties. De keynote speaker is Camille Barbagallo. Als onderzoekster en activiste verdiept zij zich in reproductieve arbeid of al het zorgende en huishoudelijke werk dat de samenleving draaiende houdt. Barbagallo onderzoekt hoe sekse, ras en klasse de organisatie van deze arbeid bepalen en organiseert mee de vrouwenstaking in Groot-Brittannië.

In de namiddag doen de Ladies in Red (zij-kant, ABVV, FOS en VIVA-SVV) mee aan De Grote Feministisch Uitwisseling. Je kan aan onze tafel terecht met al je vragen, visies en standpunten over gendergerelateerd geweld. We stellen onze acties en campagnes voor en gaan met je in gesprek. zij-kant zal specifiek de lopende #IstOke-campagne toelichten, die seksueel grensoverschrijdend gedrag wil helpen voorkomen.

Andere activiteiten zijn de workshops over bondgenootschap, mannen en feminisme, stereotypen op de arbeidsmarkt en dekolonisering, een zeefdrukatelier, een film, fototentoonstelling én een feministisch boekenforum met literatuur van De Groene Waterman.

Meer info en het volledige programma vind je op de website www.furiavzw.be

Praktisch 

Waar? ‘t Werkhuys, Zegelstraat 13, Borgerhout
Wanneer? 11 november, 11 uur – 18.30 uur
Gratis

Kinderopvang wordt voorzien (3-12 jaar)

Gespreksavond: vrouwenrechtengespreksavond vrouwenrechten

Ook op 11 november organiseert Viva la Vida /zij-kant Brugge een gespreksavond over nationale vrouwenrechten.

Gastsprekers zijn Leona Detiege, Meryame Kitir, Oona Weyns, Vanessa Vens en Anne France Ketelaer. Mieke Dumont modereert.

Het geheel wordt opgeluisterd door Famba.

 

Praktisch 

Waar? De Brug, Hauwersstraat 3A, Brugge
Wanneer? 11 november, 19 uur (hapje en drankje worden voorzien vanaf 18 uur)
Inkom?  5 euro
Inschrijven via Adinda.goddyn@telenet.be

Indien je met de trein arriveert, kan je een gratis shuttlebus nemen, tot aan ‘Het Zand’. Dan ga je richting uit van het Beursplein.

 

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.