Moedernacht op 9 mei in Gent

moedernachtkaart9mei2009_kleinMarleen Temmerman organiseert de tweede editie van Moedernacht samen met de Parlementairen voor de millenniumdoelstellingen, Sensoa, zij-kant e.a.

De avond staat in het teken van Millenniumdoelstelling 5, het terugdringen van moedersterfte in het Zuiden. Dat is nodig want elke minuut sterft er een vrouw aan de gevolgen van zwangerschap of bevalling. Dat zijn er 1.500 per dag. Op 9 mei ben je in het conservatorium te Gent om 20u welkom voor literatuur, lezingen, film en muziek rond de stille tragedie van moedersterfte in de wereld. Bekijk hier het programma en schrijf je in.

Presentatie:
Goedele Wachters

Programma:
20u00  Muziek door Bar D'o
20u15  Gerda Dendooven leest voor uit haar werk ‘Moeder', met aansluitend 8mm filmpjes  over Moeders
20u45  Documentaire ‘Dead Mums don't cry' en interview met Grace Kodindo, gynaecologe uit Tsjaad die in de film geïnterviewd wordt.
21u15  Panelgesprek met parlementsleden Marleen Temmerman, Lieve Van Daele, Els Schelfhout en Gents schepen voor ontwikkelingssamenwerking Tom Balthazar
21u45   Muziek door Bar D'o
22u00   Fototentoonstelling Freddy Meert en receptie

Locatie:
Conservatorium, Hoogpoort 64, Gent.

Inschrijven:
Moedernacht is gratis en voor iedereen toegankelijk. Wegens het beperkt aantal zitplaatsen is inschrijven verplicht via dit inschrijvingsformulier.

Organisatie:
De Parlementairen voor de Millenniumdoelstellingen, Sensoa, zij-kant, stad Gent, Hogeschool Gent en RAISE.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.