Marleen Temmerman ontvangt de Van Acker Prijs

Flyer Van Acker PrijsDe tweejaarlijkse Van Acker Prijs gaat dit jaar naar Marleen Temmerman. De prijs wordt uitgereikt aan persoonlijkheden met een sterk maatschappelijk engagement. Volgens de Van Acker Stichting is Marleen Temmerman als arts, onderzoeker en beleidsmaker hiervan “een perfecte emanatie”.

De Van Acker Stichting reikt haar tweejaarlijkse prijs uit aan zij-kant-ambassadrice Marleen Temmerman: “Met tomeloze energie zet ze zich al decennia in voor gelijke rechten en solidariteit. In de actuele duisternis van wansmakelijk populisme en bekrompen nationalisme vormen mensen als Marleen Temmerman een lichtpunt. Daarom krijgt ze met veel overgave de Van Acker Prijs 2018.”

Marleen Temmerman is de eerste vrouwelijke Belgische professor Gynaecologie. In 1994 stichtte ze het ICRH, het International Centre for Reproductive Health. Na een politieke carrière werd Marleen Temmerman in 2012 aangeduid als hoofd van het Departement voor Reproductieve Gezondheid en Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie. Deze functie verliet ze in 2015, om aan de slag bij ontwikkelingsorganisatie Aga Khan Development Network in Kenia. Daar staat ze aan het hoofd van het departement Gynaecologie en Verloskunde van de Aga Khan University.

Uitreiking

De feestelijke uitreiking van de Van Acker Prijs 2018 vindt plaats op zaterdag 28 april 2018 in de neogotische turnzaal van Howest, Sint-Jorisstraat 71, 8000 Brugge (ingang via de Sint-Clarastraat). Klik hier voor meer info.

Om 15.00 uur: opening foto-tentoonstelling rond universele vrouwenproblematiek van de laureaat van de Van Acker Prijs 2016 Lieve Blancquaert. Om 16.00 uur volgt dan de officiële prijsuitreiking met een boeiende, interactieve lezing door Marleen Temmerman. Na de uitreiking kunnen alle aanwezigen napraten bij een hapje en een drankje.

Ticketinfo

Inschrijven kan door overschrijving van 10 euro per persoon op het rekeningnummer van de Van Acker Stichting BE04 0010 0598 0431 met vermelding “VAS Prijs 2018”.
Meer info: secretaris@vanackerstichting.be of 0479 78 98 68.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.