Marcel is tegen geweld, jij ook?

wittelintjes_campagne_2007_marcelOver de hele wereld dragen mannen vanaf 25 november, de internationale dag voor de uitroeiing van geweld tegen vrouwen, gedurende twee weken een wit lint. Door het dragen van dit symbolische witte lintje kom je als man op tegen geweld op vrouwen. Zo laat je zien dat je je verzet tegen geweld dat vrouwen wordt aangedaan. Geweld op vrouwen is geen eenzijdig vrouwenprobleem, maar een probleem waarbij mannen nodig zijn om mee aan de kar te trekken om dit geweld in te dijken.

Ook zij-kant spreekt mannen rechtstreeks aan met de slogan “Marcel tegen geweld” en verspreidt duurzame witte lintjes onder de vorm van pins. Bestel je eigen unieke witte lintje via info@zij-kant.be en speldt het op van 25 november tot 6 december! Het is een teken van je persoonlijke belofte om nooit geweld tegen een vrouw te plegen en om geweld gepleegd door andere mannen nooit oogluikend toe te staan.

> Deze witte linten actie is een onderdeel van de campagne “Houden van, hoe doe jij dat” van zij-kant en VIVA-SVV. Meer informatie over hoe je relatie gezond te houden lees je op de campagnewebsite www.horenzienenpraten.be

> Achtergrondinformatie en duiding bij de wereldwijde White Ribbon Campaign vind je op www.whiteribbon.ca 

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.