Mannen boven bij Vlaamse overheid

Dat genderongelijkheid nog steeds realiteit is, werd de voorbije dagen nog maar eens bewezen. Diversiteitsambtenaar bij de Vlaamse overheid Alona Lyubayeva klaagde het toenemende genderonevenwicht aan bij topfuncties binnen de administratie.

Aanleiding voor haar opiniestuk was de pensionering van Christine Claus. Deze gerespecteerde topvrouw van het Vlaamse departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media werd vervangen door een man. Weeral. Volgens Alona Lyubayeva gebeurde twee weken geleden immers hetzelfde. “Nu de departementen worden herschikt, komt het oude onevenwicht terug. Vrouwelijke leidinggevenden worden vervangen door mannen, mannen niet door vrouwen. Beide geslachten dalen in absolute cijfers, maar enkel de vrouwen zien ook hun percentages dalen.”

“Het kan haar niet schelen”

Alona Lyubayeva wijst met een beschuldigende vinger naar de bevoegde minister, die eveneens minister van Gelijke Kansen is. De Vlaamse regering hanteert het streefcijfer van 33 procent vrouwen in middenkaderfuncties en topfuncties tegen eind dit jaar. “Om dat te halen, zouden acht vrouwen op rij benoemd moeten worden, wat niet kan, want elke regeerperiode heeft een reeks benoemingen en die zijn nu bezig. Het kan minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA) niet schelen of er een vrouw of een man wordt benoemd, als hij/zij maar bekwaam is.” Vanaf 2016 geldt zelfs het streefcijfer van 40%.

Streefcijfers versus echte cijfers

Op haar website geeft de Vlaamse overheid cijfers: in het middenmanagement zijn er eind 2014 33,6% vrouwen en haalt de Vlaamse overheid al het opgelegde streefcijfer. Maar bij de topfuncties is slechts 24,4% van de topmanagers eind 2014 een vrouw. Deze vrouwen staan bovendien aan het hoofd van de ‘zachtere’ departementen als Onderwijs en Vorming, Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en Internationaal Vlaanderen, Cultuur, Jeugd, Sport en Media (dit was dus Christine Claus, vervangen door een man).

De ‘hardere’ beleidsdomeinen hebben geen enkele vrouwelijke leidinggevende aan de top: Bestuurszaken, Financiën en Begroting, Landbouw en Visserij en Mobiliteit en Openbare Werken. Kan het zijn dat hiervoor geen enkele competente vrouw te vinden was? De Vlaamse regering hanteert immers de regel dat bij twee gelijkwaardige kandidaten in de laatste ronde de voorkeur wordt gegeven aan een ondervertegenwoordigde kansengroep, zoals een vrouw. Waarschijnlijker heeft de Vlaamse overheid zich laten vangen door enig traditioneel rolpatroondenken.

Eén op de twee

“Het gaat slechter dan ooit”, zegt ook Christine Claus zelf. “Aan de top van de Vlaamse administratie is één leidinggevende op de vijf een vrouw, en er wordt gestreefd naar één op de drie. De natuurlijke verhouding is nochtans één op de twee.”

Daar kunnen we bij zij-kant enkel volmondig mee eens zijn: de helft van de hemel, de helft van de aarde, de helft van de macht. Het idee dat de strijd gestreden is, zorgt duidelijk voor een verslapte aandacht en onmiddellijke negatieve gevolgen voor de vrouwen. Bij onze volgende Equal Pay Day-campagne staat gendergelijkheid in topfuncties aangekruist als speerpunt.

 

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.