‘Made in Dagenham’ op dvd

Wie benieuwd is naar de Equal Pay Day-film ‘Made in Dagenham’ en een openbare vertoning van deze feelgood movie wil organiseren, kan voortaan bij zij-kant terecht. We stellen de DVD gratis ter beschikking, mits de vertoning (mee) onder zij-kant-vlag gebeurt en de ontlener zelf het nodige doet voor de aangifte van de vertoning bij Sabam. Omdat we graag iedereen willen laten genieten, hanteren we een maximum ontleentermijn van één week.

Engeland, 1968. Rita is arbeidster in de Ford fabriek van Dagenham. Samen met haar vrouwelijke collega’s stikt ze er de zetelbekleding voor de auto’s. Aan de ontspannen sfeer in het atelier komt een einde wanneer de dames zich realiseren dat de mannen aan de band een veel hoger loon hebben. Gewoon, omdat ze mannen zijn. Tot grote verbazing en wanhoop van de (mannelijke) directie, ontpopt Rita zich tot een vastberaden onderhandelaarster. Haar strijd voor gelijke rechten is de aanzet voor de Equal Pay Act, die de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt voorgoed zal veranderen…

Een eerbetoon aan de vrouw, verpakt als degelijk Engels drama met een stevige dosis humor en afgewerkt met een kleurrijke sixtiesstrik: een garantie voor een leuke filmavond!

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.