Maand van de student bij RoSa

Oktober is voor RoSa de maand van de student. Het genderexpertisecentrum organiseert de workshop ‘Gender for dummies’ en reikt genderinvalshoeken aan voor papers en thesissen.

Naar jaarlijkse gewoonte geeft genderexpertisecentrum Rol en Samenleving (RoSa) de aftrap van het nieuwe academiejaar met de ‘maand van de student’. Op 14 oktober heeft de interactieve workshop ‘Gender voor dummies’ plaats. Al wie zich afvraagt wat ‘gender’ nu precies betekent en of er echt nog ongelijkheid is tussen vrouwen en mannen moet zeker eens komen luisteren. Je ontdekt welke invloed onbewuste vooroordelen over mannen en vrouwen op ons leven hebben, hoe ideeën rond mannelijkheid en vrouwelijkheid leiden tot sociale ongelijkheid en ongelijke kansen, maar ook hoe het genderthema kan ingepast worden in papers of bachelor- en masterproeven. De gratis workshop duurt ongeveer twee uur, na afloop is er ruimte voor vragen met betrekking tot eindwerken.

Waar? RoSa-bibliotheek (Koningsstraat 136, 1000 Brussel)

Wanneer? Woensdag 14 oktober om 13u45

Schrijf je snel in via info@rosadoc.be

Thesistips

Voor genderinvalshoeken bij eindwerken, papers en thesissen kan je ook bij RoSa terecht. De medewerkers helpen je om een onderwerp te vinden (keuze te over!) of geven je advies op maat. Op de website en in de bibliotheek kan je ook massa’s inspiratie vinden.

Hier vind je alvast een online-overzicht van thesistips.

Meer info over de maand van de student vind je hier.

 

Geplaatst in Nieuws, slider en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.