Liefde boven op de internationale dag tegen geweld

Woensdag 25 november is het de internationale dag tegen geweld op vrouwen. zij-kant, VIVA-SVV en vzw Zijn trekken met de ‘Liefde is (niet)’-campagne naar het Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten. Ook delen we witte lintjes uit,  het internationale symbool tegen geweld.

De ‘Liefde is (niet)’-campagne heeft er ondertussen al een hele toer door Vlaanderen en Brussel opzitten. Op 9 oktober gaven zij-kant, VIVA-SVV en vzw Zijn de aftrap op de Trouwbeurs in Brugge. We vroegen toekomstige trouwers wat liefde voor hen (niet) is. Ze konden hun liefdesboodschappen met post-its op onze engel- en duivelpanelen kleven of zich laten vereeuwigen in de photo booth. We gaven mensen ook een flyer mee met tips en tricks voor gezonde relaties, hulpverleningsinfo en een relatietest.

Nog tot Valentijn 2016 voeren we actie voor de liefde. We trokken reeds naar shoppingcentra, gingen in gesprek met studenten van de VUB, de UHasselt, de KU Leuven en de Howest, spraken pendelaars aan in Brussel-Centraal en voorbijgangers op het Antwerpse Theaterplein. Onze digitale relatietest werd ondertussen al door bijna 6.000 mensen ingevuld.

Met deze sensibilisatiecampagne willen zij-kant, VIVA-SVV en vzw Zijn mensen doen nadenken over relatiekwaliteit en hen ondersteunen in het uitbouwen van gezonde relaties. Psychisch geweld maakt immers de helft uit van de geregistreerde feiten van partnergeweld. Dit geweld wordt echter niet altijd herkend, vooral niet in jonge relaties. Ontdek hier of jouw relatie hemels of hels is.

Internationale dag tegen geweld op vrouwen

Woensdag 25 november staan we in het Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten. Op deze internationale dag tegen geweld op vrouwen delen we ook witte lintjes uit.

 

Meer info over de campagne op horenzienenpraten.be.

 

 

 

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.