Lichaamsbeeld en schoonheidsidealen tijdens Week van de Lentekriebels

affiche_zonder_partnersOp 15 februari 2015 gaat de Week van de Lentekriebels van start. De 12de editie staat in het teken van lichaamsbeeld en schoonheidsidealen. Met de presentatie ‘Mooi is anders’ gaat zij-kant ook dieper op dit thema in en tonen we dat schoonheid vooral een kwestie is van je goed in je vel te voelen. 

Tijdens de Week van de Lentekriebels roept Sensoa vzw iedereen die met jongeren en kinderen werkt op om aandacht te besteden aan relationele en seksuele vorming, iets waar zij-kant ook al jaren voor pleit. Ook vraagt het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid om lichaamsbeelden terug naar normale proporties te brengen

Mooi is anders

zij-kant geeft al jarenlang vorming over het thema schoonheidsidealen. Met de presentatie ‘Mooi is anders’ ontdekken we hoe we de droombeelden van perfectie kunnen doorprikken, zodat we eindelijk complexvrij kunnen genieten van schoonheid in al haar vormen. We nemen het publiek mee op een reis door de verschillende eeuwen en culturen, om aan te tonen dat schoonheidsidealen heel relatief zijn. Aangekomen in de wereld van vandaag nemen we de tendensen van seksualisering en pornoficatie op de korrel.

Interesse om een vorming te organiseren voor je organisatie? Laat ons gerust iets weten via info@zij-kant.be.

Organisaties

De Week van de Lentekriebels is een organisatie van Sensoa en RoSa, ook de volgende organisaties staan mee aan het roer: Jongerengids, Jong & Van Zin, vzw Jong, Mediaraven, Joetz, Lejo, GO!, Katholiek Onderwijs Vlaanderen, POV, OVSG, VCLB, VOOP, Vlaamse Scholierenkoepel, International Centre for Reproductive Health (ICRH), Wijkgezondheidscentra, Awel, Centra voor Algemeen Welzijnswerk (CAW), Jongerenadviescentra (JAC), Expoo, Mediawijs, Merhaba, Wel Jong Niet Hetero, Çavaria & Ella vzw.

Meer info van Sensoa:

Geplaatst in Nieuws, slider en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.