Lezen over huiselijk geweld

boek_leugensMet onze campagne ‘Gezinsgeweld buitenspel’ willen we het grote publiek sensibiliseren rond gezinsgeweld. Huiselijk geweld kan in een klein hoekje zitten, dus het is belangrijk om iedereen alert te maken voor de signalen en inzicht te geven in de mogelijke gevolgen. Ook schrijfster Helen Vreeswijk wil deze immer actuele problematiek onder de aandacht brengen. Ze schreef het aangrijpende boek ‘Leugens’, een eyeopener die jongeren bewustmaakt en ouders een haarfijn beeld geeft van hoe het mis kan gaan.

‘Leugens’ vertelt het verhaal van Alfred. Zijn vader is bedrijfsleider, zijn moeder maakt carrière. Ogenschijnlijk een gewoon gezin, maar dagelijks zien en horen Alfred en zijn zus hoe hun moeder mishandeld wordt. Alfred hoopt maar één ding: dat zijn vader snel oprot en dat hij niet op hem gaat lijken. Zoonlief krijgt verkering. Het meisje wordt een obsessie, hij is bang haar te verliezen. Omdat hij vaak getuige is van geweld, verandert hij van slachtoffer in pleger. Na een uitbarsting verbreekt zijn vriendin de relatie waardoor Alfred doordraait en de schuld bij zijn vader legt. Hij wil wraak. Intussen heeft zijn moeder na jaren van geweld besloten te scheiden. Dat is niet naar de zin van haar man. Ook hij wil wraak.

Schrijfster Helen Vreeswijk was vroeger werkzaam bij de recherche. Door haar werk kwam ze dagelijks in contact met probleemjongeren. Ze put haar inspiratie uit de praktijk en weet zich perfect te plaatsen in hun leefwereld. ‘Leugens’ is het zevende boek in haar realityreeks.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.