Kom op tegen verkrachting

In 2011 registreerde het parket in België 4.083 verkrachtingen. Dat zijn zo’n 11 verkrachtingen per dag. Het merendeel van deze slachtoffers blijft in de kou staan: slechts 1 op de 10 dient een klacht in, om verschillende redenen. Vele zaken worden geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Telkens gaat de dader vrijuit.

Fightback en de Vrouwenraad hebben er meer dan genoeg van. Zij roepen iedereen op om op zaterdag 31 augustus naar het Albertinaplein in Brussel te komen. Van 15u30 tot 17u betogen ze er voor een betere opvang en begeleiding van en meer rechten voor de slachtoffers van verkrachting. De strijd tegen verkrachtingen moet een prioriteit worden voor politie en justitie. Daders moeten eindelijk gestopt worden.

Ben jij erbij? Je vindt meer info via het Facebookevenement Rise against rape. Na de betoging worden deelnemers vergast opoptredens door verschillende artiesten in café Kafka, Visverkopersstraat, nabij de Beurs.

Fightback?

Fightback verenigt slachtoffers van verkrachting. De organisatie strijdt tegen het ongestraft blijven van verkrachtingen en de lage prioriteit die dit geweld krijgt bij politie en justitie. Ze werd in het leven geroepen door Céline Camps, zelf slachtoffer van serieverkrachter Taufik Ahaddouch. Haar zaak komt op 2 september voor justitie. Taufik Ahaddouch verkrachtte minstens 13 meisjes waarvan 11 minderjarig. Ondanks eerdere veroordelingen en voldoende bewijsmateriaal kan hij jarenlang zijn gang gaan.

Meer weten over Fightback? Bezoek hun Facebookpagina.

Teken de petitie ‘Rise against rape’

Om hun eisen kracht bij te zetten, lanceerden Fightback en de Vrouwenraad de petitie ‘Rise against rape’. Vind jij ook dat politieagenten beter opgeleid moeten worden om slachtoffers op te vangen, dat een slachtoffer niet moet opdraaien voor de medische kosten na een verkrachting of dat er een DNA-databank met daders en verdachten opgesteld moet worden? Teken dan de petitie en deel ze binnen je netwerk.

De Vrouwenraad wil ook het taboe rond verkrachtingen doorbreken en roept slachtoffers op hun verhaal te delen via de website www.stopdeverkrachters.be.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.