KIF-KIF drie jaar later

flyer_websitezij-kant nodigt je uit op een boeiend gesprek met auteurs Yamila Idrissi en Tessa Vermeiren in het Beurskafee in Brussel op dinsdag 5 mei om 19u.

In 2006 schreven Yamila Idrissi en Tessa Vermeiren hun boek ‘Kif-Kif, aan de ander kent men zichzelf’, waarin zij hun levensverhaal vertelden. Een story van twee vrouwen die op het eerste gezicht uit twee totaal verschillende werelden komen. Een andere cultuur, een andere leeftijd. De één uit een Vlaams arbeidersgezin uit de jaren ’50, de ander een kind van allochtonen die in de jaren ’70 naar Vlaanderen immigreerden. Tessa en Yamila vertelden over hoe hun verhaal vorm kreeg, hoe ze elk op hun manier een strijd voerden voor gelijke kansen, hoe ze met overtuiging en moed een eigen leven opbouwden en eigen keuzes maakten, de ene voor de media, de andere voor de politiek.

Hoever staan ze nu, meer dan drie jaar later? Welke dromen zijn realiteit geworden? Welke wensen werkelijkheid? En is hun wereld intussen mee gegroeid naar meer openheid en diversiteit?


Met de medewerking van o.a. Hicham Slaoui (acteur in o.m. ‘De hel van Tanger’ en de Marokkaanse soapserie ‘Rhimou’). Afsluiter met Marokkaanse hapjes en thee verzorgd door Dar el Ward


Praktische info
Toegang gratis
Inschrijven via
info@zij-kant.be of 02/552 02 65
Adres: Beurskafee, A. Ortstraat 20-28, 1000 Brussel.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.