Ken jij een Vredesvrouw?

De witte_klaprooscampagne ‘Zoek uw vredesvrouw’ wil vrouwen uit België voor het voetlicht halen die zich inzetten voor vrede, verzoening en vrouwenrechten. Als symbool van deze campagne is de witte klaproos gekozen. Zij staat voor de overtuiging dat vrouwen onmisbaar zijn in de conflictpreventie, het vredesproces en de vredesopbouw. De campagne is een initiatief van de Vrouwenraad, het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen en het Belgisch Platform 1325.

16 vrouwen mochten onlangs de zilveren klaproos in ontvangst nemen als erkenning voor hun inzet voor de vrede. Alasha Bahemurwaki, Mado Chideka, Ria Convents, Sabine de Bethune, Zuster Jeanne Devos, Françoise Guillitte, Brigitte Herremans, Rishan Kahsay, Sabine Kakunga, Jeannine Moninga, Anita Purnal, Marie-Claire Ruhamya, Geneviève Ryckmans, Miet Smet, Lieve Snellings en Jennie Vanlerberghe mogen zich voortaan ‘Vredesvrouw 2010’ noemen.

Ken jij ook een echte vredesvrouw? Ga dan naar de website en nomineer jouw kandidaat voor de eretitel ‘Vredesvrouw’ in 2011.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken jij een Vredesvrouw?

witte_klaproosDe campagne ‘Zoek uw vredesvrouw’ wil vrouwen uit België voor het voetlicht halen die zich inzetten voor vrede, verzoening en vrouwenrechten. Als symbool van deze campagne is de witte klaproos gekozen. Zij staat voor de overtuiging dat vrouwen onmisbaar zijn in de conflictpreventie, het vredesproces en de vredesopbouw. De campagne is een initiatief van de Vrouwenraad, het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen en het Belgisch Platform 1325 –

16 vrouwen mochten onlangs de zilveren klaproos in ontvangst nemen als erkenning voor hun inzet voor de vrede. Alasha Bahemurwaki, Mado Chideka, Ria Convents, Sabine de Bethune,
Zuster Jeanne Devos, Françoise Guillitte, Brigitte Herremans, Rishan
Kahsay, Sabine Kakunga, Jeannine Moninga, Anita Purnal, Marie-Claire
Ruhamya, Geneviève Ryckmans, Miet Smet, Lieve Snellings en Jennie
Vanlerberghe mogen zich voortaan ‘Vredesvrouw 2010’ noemen.

Ken jij ook een echte vredesvrouw? Ga dan naar de website en nomineer jouw kandidaat
voor de eretitel ‘Vredesvrouw’ in 2011.

Lees verder

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.