Internationale Vrouwendag in de provincie Antwerpen

Wereldwijd leven 33 miljoen mensen met hiv. Ongeveer de helft hiervan zijn meisjes en vrouwen. Vooral in Afrika, waar 60% van de seropositieven vrouwen zijn, is dit een groot probleem. Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag op 8 maart wil de provincie Antwerpen stilstaan bij de impact die de besmetting heeft op het dagelijkse leven van vrouwen.

Gedeputeerde voor gelijke kansen en voorzitster van zij-kant Inga Verhaert heet iedereen van harte welkom op 4 maart in de Plantijn Hogeschool voor het symposium ‘HIV / AIDS en de impact op vrouwen’. Professor en gyneacologe Marleen Temmerman vertelt over het wereldwijde aidsprobleem. Achteraf kan je haar vragen stellen. Daarnaast krijg je ook cijfers uit de provincie Antwerpen en geeft Sensoa preventietips. Ook komen twee getuigenissen aan bod die vertellen over hun ervaringen met hiv.

Na afloop van het symposium deelt zij-kant condooms uit in winkelstraat Meir in Antwerpen, om de aandacht te vestigen op het belang van preventie en om vrouwen de kans te bieden zichzelf te beschermen tegen soa’s en ongewenste zwangerschappen. Want “zij-kan’t niet zonder”.

Programma
9.30 uur: Verwelkoming door Inga Verhaert, gedeputeerde
9.45 – 10.30 uur: ‘HIV-AIDS wereldwijd’ door Professor Marleen Temmerman, senator en gynaecoloog
10.30 – 11.15 uur: ‘HIV-AIDS in België en cijfers uit de provincie Antwerpen’ door Sensoa, Vlaams service- en expertisecentrum voor seksuele gezondheid, SOA’s en HIV
11.15 – 11.45 uur: Twee getuigenissen
11.45 uur – 12.00 uur: Slotwoord met beleidsboodschap
12.00 – 13.30 uur: Walking lunch en mogelijkheid tot bezoek aan de fototentoonstelling samengesteld door fotografe Ans Brys
Vanaf 13.30 uur: Verdeling van informatieflyers en condooms (o.m. op de drukke as Centraal Station – Meir)

Praktisch
Waar? Hogeschool Plantijn, campus Lange Nieuwstraat 101, 2000 Antwerpen
Wanneer? Vrijdag 4 maart 2011, van 9.30 uur tot 13 uur
Hoe? Het symposium is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk. Inschrijvingen en info via lieve.vanroey@admin.provant.be of  03 240 53 83.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.