Internationale Vrouwendag 2009

Al meer dan 100 jaar vieren vrouwen en mannen wereldwijd op 8 maart Internationale Vrouwendag. Een dag in het teken van vrouwen. Thema van dit jaar werd door de Verenigde Naties vastgelegd op “Women and Men: United to End Violence against Women”. Een thema dat  door zij-kant elk jaar op de agenda wordt gezet met onze campagne tegen gezinsgeweld. Neem een kijkje op de zij-kant webpagina www.internationalevrouwendag.be voor de historiek van 8 maart.

Ook in ons land staan er evenementen gepland op 8 maart. Zo kan je in Turnhout terecht voor de vrouwendagactiviteiten van de Provincie Antwerpen, waar zij-kant aan de standenmarkt deelneemt, en voor de Vlaams-Brabantse Vrouwendag kan je naar Tienen.
Internationale vrouwendag provincie Antwerpen

Een bonte mengeling van inhoud, ontmoeting en animatie staat je te wachten in het Turnhoutse Paterspand. Blikvangers zijn o.m. een optreden van Barbara Dex, de aanwezigheid van vrouwen uit Berbesti (Roemenië), …
Dit evenement loopt in samenwerking met de Provincie Antwerpen en met de ondersteuning van de stad Turnhout.

Waar: Paterspand Turnhout
Wanneer: zondag 8 maart
Meer info:
www.vrouwenkracht.org

Internationale vrouwendag provincie Vlaams-Brabant

De Vlaams-Brabantse vrouwendag is een trefpunt voor ontmoeting, uitwisseling, discussie en gezelligheid rond allerlei activiteiten georganiseerd door en voor vrouwen. Het thema van de vrouwendag 2009 is 'vrouwen en hun lichaam'.

Waar: PISO, Alexianenweg 2, Tienen
Wanneer: zondag 8 maart
Meer info:
www.vlaamsbrabant.be/vrouwendag

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.