Inleefdebat: vrouwen en alcoholisme

VIVA-SVV houdt op woensdag 11 september een inleefdebat rond vrouwen en alcoholisme in Brussel. Centraal staat het taboe rond vrouwen met een alcoholprobleem en de gevolgen daarvan op hun herstel.

Hoewel zowel mannen als vrouwen aan een alcoholverslaving kunnen lijden, blijven vrouwen vaak onder de radar van de hulpverlening en het wetenschappelijk onderzoek. Het alcoholmisbruik bij vrouwen verschilt van dat van mannen. Bovendien worden vrouwelijke alcoholisten niet zelden maatschappelijk veroordeeld. Dit maakt het voor vrouwen moeilijker om met een drankprobleem naar buiten te komen.

Frieda Matthys, voorzitter van de vzw Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, en Ingrid Van De Velde, psychiater bij ontwenningskliniek De Pelgrim, bieden deelnemers aan het inleefdebat een inzicht in de problematiek. Zuzana Smizanska, hulpverlener in de Centra voor alcohol- en andere drugproblemen Limburg, en ervaringsdeskundige Myriam Bruyninckx gaan in gesprek. Deelnemers krijgen concrete tips over hoe je kan omgaan met vermoedens van alcoholmisbruik, welke signalen op een probleem wijzen, waar je terecht kan voor hulp of hoe je het thema bespreekbaar maakt. Uiteraard is er ruimte voor vragen vanuit het publiek.

Het debat staat open voor iedereen en is gratis. Op dit moment is het volzet, maar je kan je nog wel inschrijven voor de reservelijst.

Praktisch

Wanneer? woensdag 11 september 2013, van 9u30 tot 13u, met aansluitend een broodjeslunch

Waar? De Markten, Brussel

Meer informatie: bekijk het programma van het inleefdebat. Indien u nog bijkomende vragen hebt, contacteer VIVA-SVV via info@viva-svv.be of 02 515 04 81.

Geplaatst in Nieuws en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.