Inga gaat vreemd

inga_gaat_vreemd_-_fosInga Verhaert, voorzitster van zij-kant, gaat vreemd. Haar partner is een organisatie in het Zuiden die opkomt voor het welzijn van de lokale bevolking. Omdat Inga vindt dat iedereen recht heeft op gezondheid. Gezondheid is immers geen kwestie van geluk of pech en het is ook geen koopwaar. Gezondheid is een recht, voor iedereen, wereldwijd. Help mee dit recht te verwezenlijken en zoek ook een partner in het Zuiden!

Gezondheid is een recht, voor iedereen, wereldwijd. Maar in ontwikkelingslanden is de kwaliteit van de gezondheidszorg vaak heel slecht. Mensen hebben geen toegang tot gezondheidsdiensten, zelfs niet wanneer het een kwestie van leven of dood is. Ze zijn hierover terecht verontwaardigd en nemen samen met hun vrouwenorganisatie, vakbond of boerencoöperatieve initiatieven om gezondheid te promoten en de kwaliteit van gezondheidsdiensten te verhogen. Organisaties die van aanpakken weten dus, en die gesteund moeten worden in hun acties. Iets wat fos – de Noord-Zuidorganisatie van de socialistische beweging – al jaren doet en met de campagne ‘Recht op gezondheid wereldwijd’ in de kijker wil zetten. Lees meer over de partners van fos op de campagnewebsite.

Zo las zij-kant met veel interesse over het ‘Women on Farms Project’, een feministische organisatie in Zuid-Afrika die opkomt voor de belangen van de landarbeidsters op de fruitplantages en wijngaarden van de Westelijke Kaapprovincie. WFP werkt aan empowerment van de vrouwen, doet aan gezondheidsvoorlichting en strijdt voor gelijkwaardigheid in de woon- en werksituaties van de vrouwen. Een mooi voorbeeld van hoe het anders kan.

Kom zelf ook op voor het recht op gezondheid wereldwijd. Ga naar de campagnewebsite voor meer informatie over de partners van fos in het Zuiden en onderteken het charter voor het recht op gezondheid wereldwijd. En ga zelf vreemd: maak je eigen mini-affiche aan en plaats hem op je facebook-profiel. Laat iedereen zien dat je de campagne steunt.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.