Info-avond gemeentelijk gelijkekansenbeleid

gemeentelijk gelijkekansenbeleidDe stad Genk zet sterk in op samenleven, diversiteit en gelijke kansen. Op donderdag 14 april geeft zij-kant-ambassadrice en Genkse schepen van Gelijke Kansen Joke Quintens een inspirerende presentatie over het gelijkekansenbeleid in haar Genk. Iedereen is welkom! 

Door de afbouw van de middelen en bevoegdheden van de provincies wordt het gelijkekansenbeleid straks overgeheveld naar de lokale besturen. Dat is jammer voor de gelijkekansenbevoegdheid van het provinciale niveau, dat altijd bovenlokaal sterk werk leverde. Maar zoals een illustere voetballegende placht te zeggen “elk nadeel hep z’n voordeel”. Lokaal komen er nu wel wat nieuwe kansen om het gelijkekansenbeleid verder uit te bouwen.

Hoe kan je als lokale mandataris, schepen of gemeenteraadslid, de gelegenheid aangrijpen om met een nieuwe, frisse en creatieve aanpak een gemeentelijk gelijkekansenbeleid vorm te geven? Hoe geraak je aan meer middelen om dat beleid te voeren? Hoe bouw je m.a.w. een beleid uit dat 364 dagen én op vrouwendag Gelijke Kansen uitdraagt?

Joke Quintens geeft hierover een inspirerende presentatie op donderdag 14 april.

Gemeentelijk gelijkekansenbeleid, mogelijkheden en kansen voor een nieuwe aanpak.

Wanneer? Donderdag 14 april 2016, 18.00 uur

Waar? Bureauzaal van de sp.a, Grasmarkt 105, 1000 Brussel

Iedereen is welkom, wel vooraf inschrijven via info@zij-kant.be of op 02/552 02 62.

Er worden broodjes voorzien.

Geplaatst in Nieuws, slider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.