In de schoot geworpen

affiche

Het boek en de tentoonstelling ‘In de schoot geworpen’ geeft een stem aan 11 vrouwen uit Djuma, een project rond ontmoeting en emancipatie in De Sloep.  11 vrouwen met een eigen verhaal, achtergrond en levensloop die hen heeft gevormd, met een eigen kijk op zichzelf en hun omgeving. 

De vrouwen die aan het woord komen hebben allen een bijzonder levensverhaal, soms triest en tragisch, soms grappig, altijd uniek. Vluchtelingenvrouwen, allochtone vrouwen, delen voor de eerste keer hun diepere gedachten. Het boek en de tentoonstelling brengen datgene wat hen bezighoudt in woord en beeld.  Op die manier krijgen de vrouwen een stem en een gezicht. Het resultaat is een verhalenbundel over moederschap en kinderen; kinderen die de vrouwen soms gewoon werden ‘In de schoot geworpen’. 


De Sloep en zij-kant willen met dit boek 'In de schoot geworpen' een stem geven aan vrouwen die ‘buiten beeld’ leven.  Vrouwen in armoede en uitsluiting, in eenzaamheid, nieuwkomers op zoek naar een eigen weg, vrouwen die overleven zonder papieren… getuigen tegelijk van een sterkte, van vertrouwen en de kracht om hindernissen te overwinnen.  In dit project gebruiken zij woord en beeld om op een eigen, positieve manier naar buiten te treden.  En zien we hoe hun levensloop hun kijk op zichzelf, de wereld en de relatie met hun kinderen heeft gevormd. 

Het boek ‘In de schoot geworpen’ is te koop :
– door overschrijving van 12 € + 2 € verzendingskosten op rekeningnummer 877-7968601-64 op naam van vzw zij-kant m.v.v. ‘boek In de schoot geworpen’
– door bestelling via e-mail naar
info@zij-kant.be of openhuis@desloep.be
– rechtstreeks bij De Sloep en zij-kant
– in de betere boekhandel

De bijbehorende tentoonstelling van 11 kaders is gratis uitleenbaar, multifunctioneel en eenvoudig te transporteren. Voor meer informatie en uitleenvoorwaarden neem je contact met zij-kant op het nr. 02 552 02 65 of met De Sloep op het nr. 09 234 38 58.  

‘In de schoot geworpen’ is het resultaat van een sociaal-artistiek proces in Djuma, een project rond ontmoeting en emancipatie in vzw De Sloep, i.s.m. vzw rocsa en Bernadette vandecatsije. Het project is gerealiseerd met de steun van de Stad Gent en past
in het kader van het gelijkekansenbeleid van Vlaams minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen, Kathleen Van Brempt.  Het project werd tevens gerealiseerd met de steun van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen en de Vlaamse Overheid, Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media, Participatie- en Experimentele projecten 2007 en de Stad Gent. 

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.