IGVM publiceert ‘Gender en inkomen – Analyse en ontwikkeling van indicatoren’

Het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM) stelde onlangs de publicatie ‘Gender en Inkomen – Analyse en ontwikkeling van indicatoren’ voor. Hierin vind je een genderbewuste analyse van bestaande inkomensgegevens, om zo indicatoren rond gender en inkomen te kunnen opstellen.

België is op het vlak van armoede-indicatoren steeds toonaangevend geweest in Europa. Een genderbewuste analyse van inkomensgegevens is opnieuw pionierswerk. Vernieuwend aan deze studie is dat zij dieper ingaat op het persoonlijk inkomen van individuen, het inkomen waarover zij beschikken door hun werk, door overdrachten die hun worden uitgekeerd, door inkomsten uit onroerende en roerende goederen… en dit ongeacht hun leefwijze of het gezin waartoe zij behoren. Bestaansonzekerheid krijgt op die manier een extra dimensie: heel wat personen zijn immers aangewezen op het inkomen van hun partner of andere gezinsleden. Wanneer zij er alleen voor komen te staan, beschikken zijn over onvoldoende bestaansmiddelen.

Dit project kwam tot stand door de samenwerking tussen het IGVM, de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie en het Federaal Wetenschapsbeleid. De opdracht werd toegekend aan het onderzoekscentrum Toegepaste Economie van de Universite Libre de Bruxelles (DULBEA).

Geïnteresseerd? Bestel dan je eigen exemplaar op de IGVM-website.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.