IGVM-klacht tegen Sharia4Belgium

Het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM) veroordeelt de seksistische, beledigende en krasse uitlatingen van de woordvoerder van Sharia4Belgium Abu Haniefa over de maakster van de reportage ‘Femme de la rue’ over seksuele intimidatie op de Brusselse straten en over vrouwen in het algemeen.

Het Instituut kant zich tegen de seksistische stereotypen die door deze organisatie worden gepredikt. Michel Pasteel, directeur van het IGVM, herinnert eraan dat “in onze samenleving, waarin waarden als gelijkheid en democratie belangrijk zijn, men elke weergave (taal, houding of uitbeelding) waarbij een persoon van het ene geslacht personen van het andere geslacht als minderwaardig beschouwt zonder rekening te houden met hun individualiteit, stevig moet aanvechten en dit zowel wanneer deze vooringenomenheid en laster expliciet of impliciet zijn”. Het Instituut maakt een juridische analyse van de video en de boodschappen. In het geval dat deze zouden aanzetten tot haat, geweld of de segregatie van een groep, in dit geval de vrouwen, zal het Instituut een klacht indienen.

Het Instituut ontving overigens al verschillende klachten over de uitlatingen van Abu Haniefa. Elk slachtoffer van geslachtsdiscriminatie kan een klacht indienen bij het Instituut via het gratis telefoonnummer 0800 12 800, op gelijkheid.manvrouw@igvm.belgie.be of per post (Ernest Blerotstraat 1, 1070 Brussel).

Update van 10 augustus 2012: Het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM) is van oordeel dat de uitlatingen van de woordvoerder van Sharia4Belgium op 3 augustus aanzetten tot discriminatie, haat, geweld en segregatie jegens een groep, namelijk vrouwen. Daarom legt het Instituut klacht neer op grond van de wet ter bestrijding van discriminatie tussen vrouwen en mannen.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.