Hollaback! Antwerpen houdt eerste Chalk Walk

Hollaback! verovert nu ook Antwerpen. De internationale organisatie die ijvert tegen seksuele intimidatie op straat, was al actief in Brussel en Gent en zal op 6 maart een eerste keer de Antwerpse straten ‘reclaimen’.

Hollaback! Antwerpen trekt van 20u30 tot 23u30, gewapend met krijt door de stad. Tijdens de wandeling houden ze halt bij plaatsen waar de deelnemers geconfronteerd werden met seksuele intimidatie. Door sterke boodschappen op de stoep of de straat te schrijven, eisen ze hun plaats weer op en herstellen ze zo hun zelfvertrouwen. Ondertussen delen ze hun ervaringen met de andere groepsleden. Samen laten ze zien dat ze seksuele intimidatie en geweld, seksisme, racisme of homofobie niet langer aanvaarden.

Wil jij ook graag je plek in Antwerpen heroveren? Stuur een mailtje naar antwerp@ihollaback.org met de locatie de je wil ‘reclaimen’ en kom om 20u30 naar de ingang van de kathedraal. De wandelroute houdt zoveel mogelijk rekening met de ervaringen van de deelnemers.

Voor meer informatie over deze Chalk Walk kan je terecht op het Facebookevenement dat Hollaback! Antwerpen creëerde. Iedereen, vrouw of man, is welkom.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.