Happy Mother’s Name!

Op Moederdag staat alles in functie van de mama’s, ook haar naam. Happy Mother’s Day wordt daarom dit jaar omgedoopt tot Happy Mother’s Name. Deze facebookactie ondersteunt de niet-discriminerende naamgeving, waarbij beide ouders zijn vertegenwoordigd in de familienaam van het kind.

Het Belgisch burgerlijk wetboek schrijft nog steeds voor dat kinderen van getrouwde of samenwonende partners automatisch de familienaam van de vader overnemen. Door dit systeem te handhaven discrimineert ons land op basis van geslacht en leven wij het internationaal recht niet na. In het parlement worden momenteel verschillende wetsvoorstellen inzake dubbele naamgeving bestudeerd om deze discriminatie tegen vrouwen weg te werken. Het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen stelt voor om daadwerkelijke gelijkheid te waarborgen door te opteren voor het principe van de dubbele naamgeving waarbij ouders de keuze krijgen welke naam zij eerst plaatsen.

Zij-kant pleit voor het wegwerken van deze discriminatie tegen vrouwen en is daarom mee-initiatiefnemer van de actie Happy Mother’s Name.

Vier Happy Mother’s Name met ons mee en geef uw mama het beste cadeau ooit! Like Happy Mother’s Name, voeg de naam van je moeder toe aan jouw naam op Facebook en voeg de Happy Mother’s Name picbadge toe aan je Facebook profielfoto.

Hoe doe je dit? Ga naar Facebook en klik recht bovenaan op het tandwieltje. Selecteer Accountinstellingen en klik op Algemeen in de linker kolom. Ga naar de instelling Naam en klink op Bewerken. Hier kan je de naam van je moeder toevoegen aan je achternaam en/of alternatieve naam (geen afbreekteken of koppelteken gebruiken).

Happy Mother’s Name!


 

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.