Geslaagde thematafel ‘als de liefde toeslaat’.

dsc00318Op 16 februari organiseerde zij-kant een thematafel rond het thematafel intrafamiliaal geweld. Getuigen van gezinsgeweld kwamen aan het woord, net als experten van politie, hulpverlening en justitie. De opvolging van intrafamiliaal geweld in de regio Waas & Dender werd onder de loep genomen.


Uit het groot aantal deelnemers aan deze thematafel bleek de nood om over dergelijk thema te debatteren. De deelnemers gaven op hun evaluatieformulier weer heel wat bijgeleerd te hebben, al bleek het tijdsbestek, 1 voormiddag, te kort om dergelijk thema te benaderen. Uit deze thematafel vloeit een memorandum voort, die als handleiding kan dienen voor de nieuwe gemeentebesturen. Dit memorandum hebben we online geplaatst. Zodoende kan u deze lezen en, waar nodig, aanvullen. Opmerkingen kan u steeds doorsturen naar truus.barremaecker@zij-kant.be
Een fotoreportage van deze studiedag vindt u ook terug op deze website, onder de link ‘mediagalerij’. Dankzij het succes van deze thematafel, willen we dit initiatief over gans Vlaanderen hernemen.

memorandum_gezinsgeweld_zij-kant

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.