Gefeliciteerd Marleen en Leona!

“Het is een mooie dag voor de vrouwen van zij-kant“, zegt voorzitster Inga Verhaert. Want twee van onze sterke dames op heel belangrijke posities, daar zijn we natuurlijk allemaal heel trots op.

sp.a-senator Marleen Temmerman wordt straks immers hoofd van het Departement voor Reproductieve Gezondheid en Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO/WHO) in Genève. De organisatie moet de mondiale inspanning op het vlak van seksuele en reproductieve gezondheid verbeteren.

Marleen kan je met recht en rede een pionier noemen. Ze ijvert al een leven lang voor betere gezondheidszorg voor kansarme groepen en voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten van vrouwen, hier en elders. De opdracht die ze nu opneemt bij de Wereldgezondheidsorganisatie ligt perfect in het verlengde van dat engagement. Als voorzitter van zij-kant ben ik bijzonder blij en trots dat uitgerekend Marleen deze toppost kan gaan bekleden. Het is een méér dan verdiende bekroning van al haar moedig en sterk werk hier en in het Zuiden.

Haar opvolging in de senaat komt Leona Detiège toe, voormalig minister, staatssecretaris en burgemeester van Antwerpen. Leona staat als nationaal voorzitter van S-plus, de progressieve vereniging voor 50-plussers, ook met stip genoteerd om in de senaat dossiers inzake ouderenbeleid te behartigen. Ook in Kalmthout, waar ze straks lijstduwer zal zijn van de lokale sp.a, pleit ze voor meer beleidsaandacht voor senioren.

Aan Marleen en Leona: hartelijke gelukwensen van alle vrouwen bij zij-kant!

Inga Verhaert, voorzitster van zij-kant

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .

2 reacties

  1. Bepaalde vtouwen in de politiek zouden beter een andere job zoeken wegens onbekwaam: Schauvliege, Lieten, De Schampelaere

  2. Een dikke proficiat. Ik vind het een terechte erkenning voor hetgeen Leona Detiége al gepresteerd heeft. Wat Marleen Temmerman betreft, zij is een grote dame die nog veel goeds zal presteren daar in het verre Zuiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.