Geef minister Magnette een stevige prik!

Veel te dure medicijnen. Verafgelegen of onderbemande gezondheidsdiensten. Gebrek aan drinkbaar water of degelijke huisvesting. Dat soort onrecht is een aanslag op de gezondheid en het leven van heel wat mensen. Nochtans is gezondheid een mensenrecht, wereldwijd. Gezondheid moet voor iedereen betaalbaar en bereikbaar zijn. Met de nodige politieke wil valt dat te realiseren. Daar wil fos – socialistische solidariteit iets aan doen. En jij kan meehelpen! Want aan onrecht zou niemand mogen sterven.

Wat eist fos?
fos – socialistische solidariteit vraagt aan de politici van de Belgische en Europese overheden dat ze gezondheid centraal stellen in hun ontwikkelingsbeleid. Dat ze minstens 15% van de middelen voor ontwikkelingssamenwerking voor gezondheid reserveren. Dat ze opkomen voor en meewerken aan een Wereldgezondheidsfonds. Dat ze de inspraak van het middenveld garanderen. En dat ze hiervoor pleiten op internationale fora. Deze eisen staan in het Charter voor Gezondheid Wereldwijd van fos-socialistische solidariteit, Vlaams ABVV, Socialistische Mutualiteiten en sp.a.

Wat kan jij doen?
Sta je achter deze eisen? Laat dat dan weten aan minister van Ontwikkelingssamenwerking Paul Magnette. Geef hem een stevige prik: ga naar www.prikvoorgezondheid.be en stuur hem vandaag nog een prikmail.

Wil je meer info?
Margarita Posada – woordvoerster van de Burgeralliantie tegen de Privatisering van de Gezondheid, partner van fos-socialistische solidariteit in El Salvador – is van 14 tot 21 maart in ons land voor een sprekerstoer. Neem een kijkje op www.prikvoorgezondheid.be: er is vast ook een Café Solidarité, quiz- of vertelavond in jouw buurt.

Wil je meehelpen?
Vraag affiches en folders aan en verdeel ze. Stel de fototentoonstelling op in je plaatselijke cultureel centrum of kantoor. Reserveer de quiz of nodig een verteller uit in je vereniging. Werk mee op een stand in jouw regio: op 1 mei, het plaatselijke wereldfeest, … Allemaal te vinden op www.prikvoorgezondheid.be.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , , , , .

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.