Ga voor roze

pink_ribbonOktober is borstkankermaand, een moment om stil te staan bij de ziekte en haar talloze slachtoffers. Borstkanker is in ons land immers de meest voorkomende kanker bij vrouwen: 1 op de 9 vrouwen krijgt ermee te maken en jaarlijks komen er bijna 9.500 nieuwe gevallen bij. De preventie, opsporing en behandeling van borstkanker is dus een zaak die ons allen aanbelangt.

Daarom werd afgelopen weekend de zesde editie van Pink Ribbon gelanceerd met een wervelend dansfeest. Er verschijnt ook een nieuw Pink Ribbon Magazine met als titel ‘Strijd voor leven’. Je leest er de verhalen van tien sterke vrouwen die elk op hun manier vechten tegen borstkanker: patiënten die getuigen over hun ziekte, of vrouwen die anderen helpen in hun strijd. Het magazine wordt gratis verspreid via allerlei vrouwenbladen en in universitaire ziekenhuizen en borstkankerklinieken.

Maar er is meer. Tot midden november kan je op VIJFtv of via Telenet en Belgacom het tijdelijke Pink Ribbon Magazine TV-kanaal bekijken, met getuigenissen en reportages over borstkanker. Er is ook de Pink Ribbon-website, waar je de reportages kan herbekijken, het magazine kan doorbladeren en in de e-shop leuke accessoires kan kopen als steun.

Ga dus net zoals zij-kant voor roze in de strijd tegen borstkanker!

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.