FEMINIST, een label om trots op te zijn

Feminisme, een gedateerd idee? Volgens zij-kant absoluut niet! Feminisme is fris en progressief. Feministen zijn vrouwen én mannen die, zoals jij en ik, overtuigd zijn van de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen. Daarom lanceert zij-kant FEMINIST als een kwaliteitslabel, hét label voor een gelijkwaardige samenleving.

Feminisme voor de toekomst!

Wat is er meer vooruitstrevend dan ijveren voor gelijk loon voor vrouwen en mannen, dan vechten voor evenwichtige vertegenwoordiging van vrouwen en mannen in de politiek en in het bedrijfsleven, dan de strijd tegen partnergeweld op vrouwen én mannen? De strijd is lang niet gestreden. Vandaag verdienen vrouwen in België nog altijd gemiddeld 22% minder dan mannen. Eén op de vijf vrouwen wordt slachtoffer van partnergeweld. De politiek en het bedrijfsleven zijn nog altijd voor het grootste deel in mannenhanden.

Man en feminist?

Ook mannen hebben alle voordeel bij een meer gelijke samenleving. Als vrouwen evenveel verdienen als mannen stijgt het gezinsinkomen. Als taken beter verdeeld worden, is er meer harmonie. Als ook meer mannen nee zeggen tegen geweld wordt onze samenleving gelukkiger en verdraagzamer. Kortom: iedereen wordt beter van feminisme.

FEMINIST is een kwaliteitslabel

zij-kant voert daarom het FEMINIST-kwaliteitslabel in, hét label voor een gelijkwaardige samenleving. Vind jij dat vrouwen dezelfde rechten als mannen verdienen? Verstop je dan niet. Zeg samen met ons trots: “Ik ben FEMINIST! m/v”.

zij-kant ontwikkelde voor deze campagne een “Ik ben FEMINIST! m/v”-button en een wervende flyer. Ben je zelf een overtuigde feminist m/v en wil je onze campagne ondersteunen? Dan kan je een pakketje met 10 buttons en flyers via info@zij-kant.be bestellen. Neem je deel aan een grotere activiteit en wil je meer buttons bestellen, laat ons dit dan even weten.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.