Equal Pay Day wint zilver op de Eurobest Awards


amazon-eveOnze Equal Pay Day spot van dit jaar “Pay me like a man” won zilver op de Eurobest Awards, het Europese festival van de creativiteit. Het filmpje, gerealiseerd door mortierbrigade en productiehuis Czar, was genomineerd in de categorie Film. Wij zijn in de wolken met deze prijs.

Op 8 maart 2016 lanceerden PES Women, zij-kant en de Nederlandse PvdA-vrouwen een Europese Equal Pay Day-campagnespot. In de ‘Pay me like a man’-spot vertelt Erika Ervin, Amerikaanse actrice en transgendermodel, hoe blij ze is om een vrouw te zijn, maar ook welke offers ze daarvoor moest brengen. En dan is er de loonkloof waar ze nu mee te maken krijgt. “Treat me like a woman, pay me like a man“, is haar motto. Communicatiebureau mortierbrigade en productiehuis Czar ontwierpen deze spraakmakende spot.

Bekijk hier het winnende spotje:

Prachtig palmares

Het is niet de eerste keer dat onze Equal Pay Day-campagnes in de prijzen vallen bij experts uit de communicatiesector. Wil jij ze nog eens bekijken? We lijsten onze winnende Equal Pay Day-spots nog eens op.

  • What women really want (2015)

Winnaar van zilver gewonnen op de CB-Awards (categorie Film).

  • Verklein de loonkloof, word porno-actrice (2012)

Winnaar van twee keer zilver (categorie Film en Film direction) op de CCB-Awards en een bronzen Eurobest Award (categorie Public Awareness Messages).

  • Minder verdienen is langer werken (2011)

Winnaar van de Gouden Welp op het reclamefestival van Cannes en brons (categorie Viral video) en zilver (categorie Film) op de CCB-Awards. De clip werd meer dan twee miljoen keer bekeken op YouTube.

  • ’t Zijn niet de hormonen, ’t is het verschil in lonen (2007)

Winnaar van een bronzen CCB-Award.

  • Vrouwen 24 % minder betalen dan mannen is een belediging (2006)

Winnaar van een Bronzen Leeuw op het reclamefestival van Cannes (categorie Public Awareness Messages).

Geplaatst in Nieuws, slider en getagd met , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.