Equal Pay Day @ the movies!

Een eerbetoon aan de vrouw, verpakt als degelijk Engels drama met een stevige dosis humor en afgewerkt met een kleurrijke sixtiesstrik. Wie op zoek is naar een feelgood movie om de donkere dagen te verdrijven, is bij ‘Made in Dagenham’ aan het juiste adres. zij-kant genoot alvast van deze verrukkelijke film, die perfect weergeeft waar we vandaan komen in onze strijd voor gelijke rechten en welke weg we vandaag nog steeds af te leggen hebben. 

 

Engeland, 1968. Rita is arbeidster in de Ford fabriek van Dagenham. Samen met haar vrouwelijke collega’s stikt ze er de zetelbekleding voor de auto’s. Aande ontspannen sfeer in het atelier komt een einde wanneer de dames zich realiseren dat de mannen aan de band een veel hoger loon hebben. Gewoon, omdat ze mannen zijn. Tot grote verbazing en wanhoop van de (mannelijke) directie, ontpopt Rita zich tot een vastberaden onderhandelaarster. Haar strijd voor gelijke rechten is de aanzet voor de Equal Pay Act, die de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt voorgoed zal veranderen…

Bekijk de trailer op YouTube.

Je kan ‘Made in Dagenham’ vanaf woensdag 9 maart 2011 bekijken in UGC Antwerpen, Cartoon’s Antwerpen, Sphinx Gent, Lumière Brugge, UGC Gulden Vlies Brussel, Le Parc Luik, Churchill Luik, Sauvenière Luik, Cinéscope Louvain-la-Neuve, Le Parc Charleroi, Cameo Namen en Plaza-Art Bergen.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.