Equal Pay Day inspireert Delta Lloyd

Equal Pay Day 2011 wilde vrouwen bewust maken dat hun loopbaan en loon bepalend zijn voor hun latere pensioen. Met de campagne wilden we vrouwen laten nadenken over de gevolgen van keuzes die ze maken tijdens hun actieve loopbaan op hun loon, loopbaan en zelfs pensioen. Het zijn immers nog steeds vooral vrouwen die deeltijds gaan werken of loopbaanonderbreking nemen, en dat vertaalt zich in veel te lage vrouwenpensioenen.

Die vaststelling kwam blijkbaar ook aan bij pensioenverzekeraar Delta Lloyd. Dat bedrijf lanceert nu de opmerkelijke sensibiliseringscampagne ‘Vrouwen met Pensioen’, waarmee het vrouwen bewust wil maken van hun wettelijke pensioen en van het belang van een aanvullend pensioen en van pensioensparen. Om die boodschap te onderstrepen, gaat Delta Lloyd op zoek naar twee actieve vrouwen die gedurende twee maanden zullen leven van een gemiddeld vrouwenpensioen.

Wie het gemiddelde pensioen van een vrouw aan den lijve wil ondervinden, kan zich tot 16 oktober inschrijven op www.vrouwenmetpensioen.be. Een jury kiest vervolgens twee laureaten – 1 Nederlandstalige en 1 Franstalige – uit alle inzendingen. Deze dames engageren zich om tijdens de maanden november en december 2011 met een gemiddeld vrouwenpensioen van 927 euro per maand rond te komen. Niet alleen moeten ze daarmee hun kosten betalen, ze krijgen ook een aantal specifieke opdrachten die overeenkomen met het dagelijkse leven van vrouwen, zoals sociale activiteiten, de feestdagen of de aankoop van kleren. Op die manier zullen ze snel ervaren of ze hun huidige levensstandaard kunnen aanhouden, of toch zullen moeten inboeten aan comfort. Hun ervaringen zal je kunnen volgen via een blog, op Facebook en op Twitter. Na hun twee maand durende pensioenervaring ontvangen ze van Delta Lloyd een gemiddeld pensioen van een volledig jaar ter waarde van 12 x 927 euro of 11.124 euro.

Benieuwd of jij kan leven – of is het ‘overleven’ – van een gemiddeld vrouwenpensioen? Schrijf je dan snel in. We zijn alvast benieuwd naar de verhalen!

Geplaatst in Nieuws en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.