Een stap terug voor het recht op abortus in de wereld !

Van 20 tot 22 juni verzamelden de ’groten’ van de wereld zich in Rio voor de conferentie van de Verenigde Naties over duurzame ontwikkeling met als titel Rio +20.  In hun slotverklaring hebben ze elke verwijzing naar “de reproductieve rechten van vrouwen” geschrapt. De Staten geven op die manier de boodschap dat ze aan de vrouwen het recht ontzeggen om te kiezen al of niet een kind te hebben, alsook het recht om vrij over hun lichaam te beschikken.

Het Vaticaan, gesteund door Nicaragua, Chili, Rusland, Honduras, Syrië, de Dominicaanse Republiek, Costa Rica en Egypte zijn erin geslaagd om hun conservatieve standpunt op te leggen aan de rest van de wereld.  Door niet te vermelden dat vrouwen in de wereld recht hebben op vrijwillige zwangerschapsafbreking en anticonceptie, zijn de tegenstanders van de rechten van de vrouw erin geslaagd om hun wil op te leggen.

Het Platform voor het recht op abortus in België en Europa roept de media, de politiek en andere lobby’s op om dit standpunt af te wijzen. Hoe kan het dat deze landen erin slagen om hun conservatieve visie door te drukken zonder dat het progressieve kamp protesteert? Wat hebben de landen van de Europese Unie gedaan om deze beslissing tegen te gaan? We hopen dat deze vragen niet zonder antwoord blijven en wij staan klaar om nieuwe strategieën te ondersteunen in het licht van volgende internationale topbijeenkomsten.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .

Eén reactie

  1. Waarom vernemen wij dit niet via de media, gelukkig zijn er vrouwenorganisaties, zoals zij-kant e.a. die hiervoor de aandacht vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.