Doe mee met de ‘Stem Vrouw’-fotowedstrijd

In het kader van de ‘Stem Vrouw’-campagne lanceert zij-kant de ‘Stem Vrouw’-fotowedstrijd. Bestel gratis je ‘Stem Vrouw’-stickers, fotografeer ze op een originele plek en mail je beste foto(’s) naar info@zij-kant.be vóór de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 14 oktober 2012. Uit alle inzendingen kiest een vrouwelijke jury vervolgens de leukste foto, die een digitale compactcamera van Nikon (t.w.v. 140 euro) wint. Meedoen dus!

Met deze actie wil zij-kant in de aanloop naar de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 het belang van vrouwen in de politiek benadrukken. Vrouwen kaarten immers nieuwe thema’s aan, leggen andere accenten en durven problemen vanuit een aparte invalshoek te bekijken. Zo wordt het beleid niet alleen veelzijdig, maar ook boeiender, creatiever, eerlijker, menselijker…en mooier.

Bij de verkiezingen van 14 oktober staan, zoals de wet het voorschrijft, op alle kieslijsten evenveel vrouwelijke als mannelijke kandidaten. Bovendien zal je op de eerste twee plaatsen van elke lijst steeds een vrouw en een man terugvinden. Een mooi evenwicht, maar om dat door te trekken naar de nieuwe gemeenteraad en het provinciebestuur hebben we jouw stem nodig. Geef vrouwen bij de verkiezingen van 14 oktober 2012 de kans om het verschil te maken en stem voor meerdere vrouwelijke kandidaten.

Benieuwd naar de ‘Stem Vrouw’-campagne? Ga dan naar www.stemvrouw.be. Je vindt er de wettelijke regelingen rond quota, argumenten om voor vrouwen te stemmen en een historisch overzicht van alle ‘Stem Vrouw’-campagnes sinds de jaren 1970. Bestel er meteen ook je ‘Stem Vrouw’-stickers of de handige ‘Stem Vrouw’-schoolkalender in kredietkaartformaat, met daarop alle vakantieperiodes vanaf het schooljaar 2011-2012 tot het schooljaar 2021-2022.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.