Dit was onze Internationale Vrouwendag

Op 8 maart vond voor het eerst een echte Belgische vrouwenstaking plaatsvinden. Het doel: aantonen dat het (onbetaald) werk van vrouwen van levensbelang is en dat dit een gelijke verloning verdient. Als vrouwen stoppen, stopt de wereld met draaien. Op verschillende manieren voerden we bij zij-kant mee actie.

Uitdelen postkaarten

zij-kant maakte op Internationale Vrouwendag duidelijk dat wanneer vrouwen stoppen, de wereld stopt met draaien. Dit deden we door postkaarten uit te delen aan het station van Antwerpen Berchem met daarop de zin ‘Als vrouwen stoppen, stopt de wereld met draaien’. Achteraan op de kaart staan de woorden ‘Zonder vrouwen…’. Pendelaars wordt gevraagd deze zin aan te vullen en de kaart op te sturen of af te geven aan hun favoriete vrouw. De actie werd zeer positief onthaald door voorbijgangers en pers.

 

 

 

Out of office

Bij zij-kant staakten we op Internationale Vrouwendag voor 20 procent. Dit omdat de loonkloof al vijf jaar blijft steken op 20 procent. We stelden daarom onderstaande out of office in:

 

53609585_2102893559831723_5321828104560181248_o

 

 

Ladies in Red on strike

De Ladies in Red (zij-kant, FOS, VIVA SVV en ABVV) staakten samen op 8 maart. Om dat aan alle voorbijgangers te tonen, hebben we een grote banner opgehangen met de woorden ‘Ladies in Red on strike’ aan het gebouw van de Algemene Centrale In Brussel (op de hoek van de Stevensstraat en de Hoogstraat).

Ziehier het statement van de Ladies in Red.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.