Dit was Equal Pay Day 2019

Onder het motto ‘verdeel het werk, verklein de loonkloof’ organiseerden we bij zij-kant voor de vijftiende keer onze Equal Pay Day. Beslist geen feesteditie: de loonkloof blijft al vijf jaar steken op 20 procent. We blijven ter plaatse trappelen, we gaan geen meter vooruit.

De reden waarom die loonkloof nog steeds zo groot is, valt hoofdzakelijk terug te brengen naar het deeltijds werk. 44 procent van de vrouwen is een deeltijder tegenover 11 procent van de mannen. Dit doen ze zeker niet altijd vrijwillig. Wanneer gevraagd wordt aan deeltijds werkende vrouwen of ze er zelf voor kiezen om deeltijds te werken, geeft slechts 8 procent van de vrouwen aan geen voltijdse job te willen.

Onder het motto ‘Share the work and close the gender pay gap’ sporen we bij zij-kant mannen aan om hun verantwoordelijkheid op te nemen. Zolang zij zich onmisbaar wanen op hun voltijdse jobs, blijven kinderen een vrouwenzaak.

Aan het Centraal station in Brussel en in de Stadsfeestzaal van Antwerpen lieten we voorbijgangers fietsen op fietsen op rollen. Zo toonden we letterlijk dat de loonkloof geen meter vooruit gaat, we blijven ter plaatse trappelen.

Geplaatst in Nieuws, slider en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.