Dit is niet onze regering!

Slechts drie vrouwelijke ministers en één staatssecretaris in de nieuwe regering, dat is ronduit beschamend, vindt zij-kant. De legitimiteit van de nieuwe federale regering was al niet groot, maar nu de namen bekend zijn, blijkt dat met de helft van onze bevolking zelfs geen rekening is gehouden. Vrouwen zijn nauwelijks vertegenwoordigd. Ongehoord en niet meer van deze tijd, zegt zij-kant voorzitster Inga Verhaert.

zij-kant heeft, samen met de andere organisaties, jarenlang actie gevoerd voor meer vrouwen in het beleid. De helft van de hemel, de helft van de aarde, de helft van de macht, is jarenlang het credo geweest voor acties voor een evenwichtiger vertegenwoordiging van vrouwen en mannen op alle niveaus van de politieke macht. Vandaag bewijst de nieuwe federale regering dat zij deze democratische principes aan haar laars lapt. Sterker nog: in het regeerakkoord wordt een engagement genomen voor quota voor vrouwen in topfuncties, maar in hun eigen rangen slagen de partijvoorzitters van de nieuwbakken regering er niet in om meer vrouwelijke ministers af te vaardigen. Net op het moment dat sommigen dachten dat een pleidooi voor quota niet meer nodig was ‘want dat vrouwen nu toch bereikt hadden wat ze wilden’durft deze regering met een dergelijke  samenstelling aantreden. Dit zijn de fatsoensgrenzen ver voorbij, vindt zij-kant. Nee, Michel 1, dit is niet onze regering. Dit is een testosteronregering.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .

Eén reactie

  1. Dit is het resultaat van een rechtse regering met de keizer van Antwerpen op kop waar zijn wil wet is, en de vrouwen op de tweede plaats komen zo gaan we terug achteruit in plaats van voor iedereen gelijke kansen te geven en evenveel vrouwen als mannen een ministerpost toe te kennen blijkbaar kan dit niet voor deze heren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.