De relatie van de Vlaming getest

Naar aanleiding van Valentijn publiceren zij-kant, VIVA-SVV en vzw Zijn de resultaten van hun digitale relatietest. 6 op de 10 respondenten bleken een gezonde relatie te hebben, 4 op de 10 relaties vertoonden tekenen van onevenwicht. 

Zondag vieren we de liefde. Maar wat is liefde? En wanneer is liefde niet meer zo lief? Voor de ‘Liefde is (niet)’-campagne deelden zij-kant, VIVA-SVV en vzw Zijn relatietests uit aan Vlamingen en Brusselaars. 4.918 mensen namen online deel aan deze test.

Infographic1-LRUit een analyse van de digitale testresultaten blijkt dat 6 op de 10 respondenten een gezonde relatie heeft.

Toch zijn er bij 4 op de 10 respondenten signalen die wijzen op een onevenwichtige relatie. Het gaat dan over controlerend gedrag, slechte communicatie, weinig respect of jaloezie. De opvallendste positieve conclusies vind je in deze infographics.

De relatietest

Onder de deelnemers bevonden zich 1.113 mannen, 3.765 vrouwen en 40 mensen die zich als ‘X’ registreerden. Mannen en vrouwen scoren over het algemeen gelijk, toch zijn er een aantal significante verschillen. Zo geven vrouwen vaker dan mannen aan dat het hun partner niet veel kan schelen wanneer ze een probleem hebben. Meer Infographic2-LRmannen dan vrouwen worden dan weer slachtoffer van partners die sms’jes, e-mails en privé-Facebookberichten checken.

Filmpje 

zij-kant, VIVA-SVV en vzw Zijn trokken voor de ‘Liefde is (niet)’-campagne vorig najaar doorheen Vlaanderen en Brussel. Ze vroegen mensen daarbij wat liefde voor hen wel (of niet) is. Bij wijze van campagne-afsluiter bundelden we de leukste quotes in een filmpje. Happy Valentine!

 

 

Wat is liefde?

Geplaatst in Nieuws, slider en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.