De gebalanceerde leider

gebalanceerde_leiderMichèle Mees van Femco stelde deze week haar boek ‘De gebalanceerde leider’ voor, waarin ze haar visie op een evenwichtig management uiteenzet. “Gebalanceerd leiderschap is niet hetzelfde als een beter evenwicht tussen mannen en vrouwen. Het gaat over het ontwikkelen, benutten en waarderen van zowel masculiene als feminiene waarden en gedrag. Dat houdt een versterking van feminiene waarden in, die traditioneel werden onderbenut en ondergewaardeerd.”, zegt Michèle Mees. “Ik spreek bewust niet over mannen en vrouwen, maar over masculien en feminien. Omdat het niet echt gaat om de vraag of het een man is of een vrouw. Het gaat om het vinden van een evenwicht tussen masculiene en feminiene eigenschappen. En die dragen we allemaal in ons mee, ongeacht of we vrouw of man zijn.”

Helaas zijn het in de bedrijven van vandaag vooral de mannelijke waarden die de weg tonen naar succes. Mannen én vrouwen schikken zich naar de heersende machocultuur van competitie en prestatiedrang en kunnen zo slechts een stukje van hun potentieel aanboren en verder ontwikkelen. Terwijl vrouwelijke waarden als creativiteit en langetermijndenken meer dan ooit van belang zijn in de bedrijfswereld.

Het boek ‘De gebalanceerde leider’ is bedoeld voor vrouwen en mannen die willen ontdekken hoe een betere balans tussen hun innerlijke masculiene en feminiene zijde bijdraagt tot hun persoonlijk geluk en tot productievere professionele relaties met anderen. Het is ook gericht tot managers die voorbij de genderbalans willen kijken om te ontdekken wat een gebalanceerde organisatie werkelijk inhoudt. Maar het is ook een uitnodiging aan iedereen om meer ruimte te creëren voor de noodzakelijke bijdrage van feminiene waarden, zodat we allen de vruchten van een betere balans kunnen plukken.
Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.