Dans mee tegen geweld op vrouwen

“Een miljard vrouwen die geweld ondergaan, het is een gruwel. Een miljard vrouwen die dansen is een revolutie.” – Eve Ensler

 

Een op drie vrouwen op onze planeet wordt tijdens haar leven verkracht of geslagen. Dat zijn 1 miljard vrouwen die geweld ondergaan. 1 miljard vrouwen teveel. In België wordt 1 op 5 vrouwen met partnergeweld geconfronteerd.

Eve Ensler, auteur van de Vaginamonologen, en V-Day organiseren daarom op 14 februari 2013 “One Billion Rising.” Dit initiatief roept op om overal ter wereld samen te dansen tegen geweld op vrouwen. Het is een feestelijk evenement dat open staat voor alle vrouwen en mannen die om vrouwenrechten geven. Lees het interview met Eve Ensler in De Morgen voor meer uitleg over haar initiatief.

Je kan ook in België deelnemen. Er zullen flashmobs in Antwerpen (Groenplaats), Leuven, Gent en Brussel (Muntplein) worden gehouden. De European Women’s Lobby (EWL) organiseert van 17u30 tot 18u30 de flashmob in Brussel. Oefen alvast je danspasjes op het liedje “Rise Up, Stand Up” of neem deel aan hun creatieve danssessie. Op 8 en 12 februari kan je in Amazone (Middaglijnstraat 10, Brussel) van 12u tot 13u30 terecht voor repetities. Vind je geen evenement in je buurt, maar maak je graag een statement? Registreer dan je eigen flashmob op de website van One Billion Rising.

De danspasjes en meer info over de actieplaatsen kan je vinden op de website van de EWL of op onebillionrising.org. Ook zij-kant en VIVA-SVV nemen deel aan de flashmob. Wil je weten waarom wij de actie ondersteunen? Bekijk dan ons filmpje op YouTube.

 

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.