Dans mee tegen geweld op 14 februari!

One Billion Rising, een internationaal initiatief tegen geweld op vrouwen, trekt ook dit jaar de straat op met een evenement waarop iedereen is uitgenodigd. Wereldwijd zal op Valentijnsdag gezongen en gedanst worden om de samenleving een geweten te schoppen. Doe zoals zij-kant en dans mee in Brussel!

Eén op de drie vrouwen wordt wereldwijd in de loop van haar leven slachtoffer van geweld. Dat komt neer op meer dan een miljard vrouwen en meisjes.

Deze onthutsende cijfers vormen de aanleiding van de One Billion Rising-acties van V-Day, steeds op Valentijnsdag. De antigeweldbeweging wil wereldwijd een miljard mensen mobiliseren tegen het onrecht dat vrouwen wordt aangedaan. In 2014 zongen en dansten duizenden deelnemers in 207 landen om de stilte te doorbreken. De campagne focuste toen op gerechtigheid voor slachtoffers van geweld. Dit jaar is het thema revolutie.

Ook in België krijgt een derde van de vrouwen met geweld te maken. Het gaat hier niet altijd om verkrachting of misbruik, ook seksuele intimidatie of stalking berokkenen psychologische schade.

zij-kant roept daarom iedereen op om dit jaar mee de revolutie te ontketenen op 14 februari. In Brussel organiseert het platform One Billion Rising Brussels Europe samen met de Vrouwenraad een actie op het Europakruispunt voor het station Brussel-Centraal, van 14.00 uur tot 16.00 uur. Zorg dat je erbij bent!

 

Beluister hier het lied Break The Chain en oefen alvast het dansje in!

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in Nieuws, slider en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.