Dames draaien!

De achtste editie van het Festival Dames Draaien / Elles Tournent vindt plaats van 28 januari tot 2 februari. In november kan je al terecht in Espace Senghor voor vier filmvoorstellingen in het kader van ‘Dames gaan ervoor!’

De vereniging Dames Draaien/Elles Tournent zet vrouwelijke regisseuses over de hele wereld in de spotlights. De filmwereld blijft immers gedomineerd door mannen, wat zich laat voelen in de huidige filmproductie.

Elk jaar vindt een festival plaats. De achtste editie gaat door begin 2016. Zij die niet kunnen wachten, kunnen deze week al terecht op de vierde editie van het project ‘Dames gaan ervoor – Elles s’engagent!’ Vier filmvoorstellingen tonen het engagement van vrouwen in het openbaar leven (politiek, vrouwenrechten, sport, burgerschap).

Praktisch

Waar? Espace Senghor, Waversesteenweg 366– 1040 Etterbeek

Prijs? 3 euro in voorverkoop / 5 euro ter plaatse

Speciale prijs: 2 films + Bar à soupe : 8 euro (reserveren)

Contact : info@ellestournent.be – 02 229 38 09

 

EllesTournentBanner2016

 

 

 

Programma

Woensdag 18 november om 18.15 uur

ALICE WALKER, BEAUTY IN TRUTH

in aanwezigheid van: Sophie Pereira van de Université des Femmes.

De eerste documentaire over de schrijfster Alice Walker, die internationaal doorbrak met haar roman The Colour Purple. Als eerste zwarte vrouw won zij de gerenommeerde Pulitzer-prijs voor fictie. Haar turbulente leven stond steeds in het teken van de strijd tegen mannelijke en blanke onderdrukking.

Trailer

 

Woensdag 18 november om 20.30 uur

LA BELLE VERTE

In aanwezigheid van: Marie-Rose Geutenn, schepen in Etterbeek & Poupette Choque van Monde selon les femmes.

Gekke, charmante komedie die de originele ideeën aan elkaar rijgt, daarin bijgestaan door schitterende acteurs. Een vrouw, afkomstig van een andere planeet, waar ecologie en gemeenschapszin de basis van een ideale samenleving vormen, landt op aarde. Ze leert er de aardbewoners kennen, die heel wat minder geëvolueerd zijn dan ze denken.

Trailer

 

Donderdag 19 november om 18.15 uur

BERTHE MORISOT

In aanwezigheid van: Véronique Daneels, kunsthistorica.

1865. Berthe Morisot is 25 en droomt ervan om van haar schilderkunst te leven, maar haar ouders stippelen al een levensloop uit die meer in lijn van de tijd ligt. Berthe verzet zich hiertegen en haar ontmoeting met Manet betekent een omwenteling. De levensloop van een pionierster, die bekend zal worden als de eerste professionele vrouwelijke impressionistische schilder.

 

Donderdag 19 november om 20.30 uur

SLAMEUSES !

En présence de / In aanwezigheid van: Warrior Poets & Slameuses Bruxelloises.

Ze heten Tata Milouda, Rim, Camille Case, Fifty-One, Syllab, Nadia F. Stedelijke dichteressen van de eenentwintigste eeuw, die met woorden jongleren, zowel op prestigieuze podia als in buurtcafés. Als vrouwen laten ze horen wat mannen en vrouwen bij elkaar brengt en wat hen uit elkaar drijft, en dat doen ze met poëzie, overtuiging en ook heel wat humor.

 

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.