Cherchez la femme in Brussel

kaart_rosa_kleinWil je de vrouwelijke kant van Brussel eens ontdekken? Vanaf vandaag kan je hiervoor terecht op de nieuwe website van RoSa: 
‘Cityt(r)ips Brussel’.

De website, die gedeeltelijk gebaseerd is op de RoSa-uitgave Cherchez la femme, neemt je mee op een virtuele wandeling langsheen de vrouwelijke geschiedenis van Brussel. Treed in de voetsporen van beroemde Brusselse vrouwen of lees meer over de kunstenaressen, feministen, religieuzen en prostituees, die door de eeuwen heen hun stempel op Brussel gedrukt hebben. Ontmoet (wereld)beroemde vrouwen, die in Brussel geboren zijn, wonen en werken en maak kennis met de vele verenigingen van en voor vrouwen uit Brussel.

Op Cityt(r)ips Brussel vind je ook adresjes van trendy winkels van Brusselse (mode)ontwerpsters, gezellige restaurantjes met een vrouw aan het fornuis en hippe cultuurtips voor, van of over vrouwen in de hoofdstad.

RoSa is een documentatiecentrum, bibliotheek en archief voor  gelijke kansen, feminisme en vrouwenstudies. Meer info op www.rosadoc.be.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.