Chalk Walk tegen seksuele intimidatie op straat

Hollaback! Brussel nodigt iedereen uit de Brusselse straten te heroveren, met een avondlijke Chalk Walk (of krijtwandeling) op zaterdag 16 juni. De optocht start om 19u aan De Brouckère en wandelt vervolgens langs diverse plaatsen waar vrouwen het slachtoffer werden van seksuele intimidatie. Op die plekken houdt de stoet halt om slogans tegen grensoverschrijdend seksueel gedrag op de stoep te kalken. Zo wil de organisatie Brussel en haar inwoners duidelijk maken dat zo’n gedrag niet goed te praten is, en dat het tijd is voor verandering.

Ben je zelf de ongevraagde aanrakingen, de suggestieve gebaren en het choquerende taalgebruik van sommige stadsgenoten ook meer dan beu? Trek dan op 16 juni mee de straat op voor de eerste Chalk Walk van Hollaback! Brussel.

Hollaback! Brussel werd onlangs opgericht door vier jonge Brusselse vrouwen, naar het Hollaback-initiatief dat in 2005 in New York ontstond en zich uitbreidde over de hele wereld. ‘Hollaback’ is een Engelse term, die oproept ‘terug te roepen’ tegen wie je op straat lastigvalt. Het initiatief wil de problematiek van seksuele intimidatie op straat aanklagen. Meer weten? Klik door naar de website van Hollaback! Brussel of ga naar de Facebookpagina.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.