Boekvoorstelling: “Wat zoudt gij zonder ‘t vrouwvolk zijn?”

vrouwvolk_nieuwe-cover-pdfHoe is het feminisme in België ontstaan? Welke dames waren de voortrekkers waren in de 19de en de 20ste eeuw? Welke veranderingen hebben zij teweeggebracht door de jaren heen?

Monika Triest, gewezen professor Vrouwenstudies aan de Universiteit van Amsterdam, onderzoekster en schrijfster, heeft de vele verhalen en feiten verzameld in dit nieuwe boek, dat haar blik weergeeft op de geschiedenis van het feminisme in België. Wat zoudt gij zonder ‘t vrouwvolk zijn? is uitgegeven door uitgeverij Vrijdag.

Op 7 maart organiseert Zonta Club Lier een boekvoorstelling in het Lierse Stadhuis. Miet Smet, voormalig minister van Emancipatiezaken en minister van Staat, zorgt voor het welkomstwoord. Nadien volgt een panelgesprek met fertiliteitsexperte Petra De Sutter, PVDA-politica en advocate Zohra Othman en Monika Triest. VRT-journalist Marc Van de Looverbosch leidt het gesprek in goede banen.

Het solidariteitskoor ‘Weerbots’ uit Waasmunster zorgt voor de muzikale omkadering. De voorstelling wordt afgesloten met een feestelijke receptie, aangeboden door de Lierse Zontaleden.

Wanneer? Woensdag 7 maart, vanaf 19.00 uur

Waar? Stadhuis, Grote Markt, Lier (publieke parkings: Grote Markt, Gasthuisvest of KTA Spui)

Inschrijven? De administratieve kost bedraagt 5 euro pp, de betaling op het rekeningnummer van Zonta Lier (BE30 7330 4578 2111, met vermelding ‘boekvoorstelling’) geldt als reservatie.

Meer info? lier@zontabelgium06.org

Geplaatst in Nieuws en getagd met , .

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.