Beloon de mannenregering met een AUWCH Award!

Auwch Award 2014De Vrouwenraad reikt ook dit jaar de AUWCH Award uit. Deze pijnlijke prijs voor vrouwonvriendelijkheid gaat naar wie zich het afgelopen jaar het meest seksistisch gedroeg. zij-kant vindt dat de mannenregering van Michel I de stevigste prik verdient. Stem ook voor deze testosteronregering!

Seksisme prikt. Het houdt stereotiepe beelden van mannen en vrouwen in stand en remt zo de strijd voor gelijke kansen. Bovendien is seksisme beledigend, het tast vrouwen én mannen aan in hun vrouw- en man-zijn. Wie zich seksistisch uitlaat, verdient een prik terug.

Daarom reikt de Vrouwenraad ook in 2015 de AUWCH Award uit voor wie zich het afgelopen jaar seksistisch uitliet, seksistisch gedrag stelde of seksistische campagnes op poten zette. Ook jij kan mee beslissen welke persoon of organisatie een lullige cactus verdient.

Stem voor de federale mannenregering!

zij-kant roept om te stemmen voor de regering Michel I. Slechts 3 van de 14 ministers in de nieuwe federale regering zijn vrouw. Tellen we daar de staatssecretarissen bij, dan wordt het met een 4 op 18 niet rooskleuriger. In het kernkabinet, de wekelijkse bijeenkomst van de premier en de vicepremiers, zijn vrouwen zelfs volledig afwezig. Met de helft van de bevolking is dus geen rekening gehouden. Beschamend.

Samen met de andere organisaties heeft de progressieve vrouwenbeweging jarenlang actie gevoerd voor meer vrouwen in het beleid. Vandaag bewijst de nieuwe federale regering dat zij deze democratische principes aan haar laars lapt. Sterker nog: in het regeerakkoord wordt een engagement genomen voor quota voor vrouwen in topfuncties, maar in hun eigen rangen slagen de partijvoorzitters van de nieuwbakken regering er niet in om meer vrouwelijke ministers af te vaardigen.

Dit onevenwicht blijkt ook in het regeerakkoord, dat vrouwen hard treft. De pensioenleeftijd gaat omhoog en deeltijds werk wordt bestraft. Dit zijn maatregelen die vooral vrouwen zullen voelen. Werk en gezin combineren wordt nog moeilijker door de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt, waarbij die flexibiliteit vooral op de werknemer slaat.

De andere genomineerden voor de AUWCH Award 2014 zijn Unizo-topman Karel Van Eetvelt en de vaste jury van de Slimste Mens ter Wereld.

Laat ook van je horen en nomineer deze testosteronregering voor de AUWCH Award 2014! Stemmen kan tot 17 januari op de website van de AUWCH Award.

 

Geplaatst in Nieuws, slider en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.