Beleef een inspirerende Vrouwendag in Oostende

Op 11 november 2012 moet u voor een inspirerende 41ste Vrouwendag in het Casino Kursaal van Oostende zijn. Het Vrouwen Overleg Komitee zorgt dan, in samenwerking met de Stad Oostende, de Provincie West-Vlaanderen, de Oostendse vrouwen en diverse vrouwenorganisaties, voor een wervelend feministisch programma. Uiteraard is zij-kant van de partij.

Onder de titel “Hoogtijd voor een andere wereld” organiseert het VOK een reeks debatten en panelgesprekken over de rol van het feminisme in onze veranderende wereld. Deelnemers vinden inspiratie bij bewegingen als Occupy en de Indignados, halen oude feministische ideeën over wonen en werken van onder het stof en gaan hiermee aan de slag.

Daarnaast kan je deelnemen aan allerlei workshops, genieten van muziek, poëzie en film en een bezoek brengen aan de vele standjes op de infomarkt. Onze Ladies in Red (ABVV, FOS, VIVA-SVV en zij-kant) zullen er natuurlijk weer bij zijn met een opvallende interactieve stand en een leuke quiz.

Klik hier voor meer informatie over het programma, of surf naar de website www.vrouwendag.be. De meeste activiteiten worden tussen 10u30 en 20u georganiseerd, maar je kan er even goed een verlengd weekend van maken. Er vinden dan talrijke boeiende evenementen in Oostende plaats.

Zowel vrouwen als mannen zijn welkom. Er wordt bovendien doorlopend kinderopvang voorzien. Toegang kost 7 euro (5 euro met korting), kinderen kunnen gratis binnen. Het VOK zoekt ook nog een heleboel helpende handen. Er zijn allerlei taken: infobalie, kassa ingang, onthaal spreeksters/artiesten, klaarzetten zalen, zaalverantwoordelijke, toegangscontrole, enz… Wie 2 uur meehelpt, krijgt een gratis toegangskaart. Neem contact op met het VOK secretariaat (voksecretariaat@amazone.be), als je je als vrijwilliger wil opgeven.

We hopen je op 11 november aan onze infostand te verwelkomen!

 

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.