Als vrouwen uit de biecht klappen…

CoverWie graag goed voorbereid naar de lokale verkiezingen trekt dit najaar, leest best even Voor het zeggen. Journaliste Marlies van Bouwel hoorde tijdens haar carrière zodanig veel off the record-verhalen van vrouwelijke mandatarissen dat ze besloot om er een boek over te schrijven. “Aan de lezer om te raden wat waargebeurd is en wat verzonnen.”

Voor het zeggen vertelt het verhaal van Sara en Liesbeth, twee vriendinnen die elkaar na lange tijd terugvinden in hun geboortedorp Arendam. Sara is net in de running om burgemeester worden, en Liesbeth besluit haar volop te steunen. Ze raken echter snel verstrikt in het web van de lokale politiek, waardoor hun vriendschap op de proef wordt gesteld.

Marlies van Bouwel stortte zich, na een carrière als reisjournaliste, in de lokale politiek. Eerst als Bonheidens raadslid, dan als hoofdredactrice van Lokaal, het blad voor de lokale bestuurder, uitgegeven door de VVSG. Tijdens die veertien jaar in de coulissen van de macht bulkten haar notitieboekjes van de off the record-verhalen van vrouwelijke mandatarissen. Om beginnende politica’s wegwijs te maken in de spelregels van de macht, en ook gewoon om een spannend boek te schrijven, vonden de verborgen schrijfsels hun weg naar een roman.

Voor het zeggen is naar Marlies’ zeggen het boek dat ze zelf had willen lezen tussen haar 35ste en 40ste levensjaar. “Dan was ik veel bewuster in de politiek gestapt, had ik veel beter campagne gevoerd, en vlotter en met meer zelfvertrouwen mijn eerste stappen in de gemeenteraad gezet.” Voer voor inspiratie dus!

Mere info via de website van de auteur of de uitgeverij.

 

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.