Afrika boven in Europa en Brussel!

Africa WeekDeze week organiseert de S&D Group, het progressieve blok van sociaal-democraten in het Europees Parlement, de jaarlijkse ‘Africa Week’. Samen met het Global Progressive Forum hosten de Europese vrouwen van PES Women morgen een conferentie rond het politieke empowerment van vrouwen in Afrika en Europa. 

Tijdens de ‘Africa Week’ organiseert de S&D Group conferenties en evenementen met als doel een positief beeld te geven van het Afrikaanse continent en de relaties tussen Europa en Afrika te versterken. Op het programma staan, o.a., een conferentie rond activisme in het digitale tijdperk in Afrika, de opening van fototentoonstelling ‘Meeting the Turkana’, een conferentie rond ‘Generation Afropreneurs’, een debat over LGBTIQ-rechten, een seminarie over de rol van het middenveld bij het monitoren van de economische samenwerkingsakkoorden…

Empowerment van vrouwen

Ook is er ook aandacht voor gendergelijkheid. Op 26 september vindt de conferentie ‘Political Empowerment of Women in Africa and in Europe’ plaats, geco-host door het Global Progressive Forum en de Europese vrouwen van PES Women. Grace Maria Theresa Maipambe Malila, burgemeester van de Zambiaanse stad Chilanga, en VN-vertegenwoordigster Letty Chiwara komen spreken over het empowerment van vrouwen tot politieke leiders. Nadien brengt onder andere Florence Ozor, voorzitster van de Nigeriaanse groep Bring Back Our Girls, haar visie over het empoweren van vrouwen tot actieve burgers. De Frans-Senegalese auteur Fatou Diome zorgt voor de slotbedenkingen.

Het event is eveneens te volgen via streaming:

www.globalprogressiveforum.org
www.socialistsanddemocrats.eu

Les Amazones d’Afrique zingen tegen geweld op vrouwen

Na de ‘Africa Week’ in het Europees Parlement komen op 18 november de Amazones d’Afrique naar Flagey. Deze allereerste vrouwelijke all-star groep van Mali heeft een missie: de stilte doorbreken in het geweld tegen vrouwen. Naast zingen voor gendergelijkheid schenken de zangeressen een deel van hun opbrengst aan het Congolese Panzi-ziekenhuis  van de wereldberoemde dokter – l’homme qui répare les femmes – Denis Mukwege.

zij-kant geeft twee duotickets weg voor het optreden van de Amazones!

Lees meer hier.

 

 

Geplaatst in Nieuws, slider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.